Logo
OncoBike
La Fundació Oncolliga Girona ha inaugurat avui les reformes fetes en una de les llars-residència de què disposa al costat de l’Hospital Dr. Josep Trueta per acollir familiars de malalts de càncer que preveuen una llarga hospitalització. Les reformes, que han tingut un cost de 21.835 euros, s’han pogut dur a terme gràcies als diners recollits en la primera edició de l’Oncobike, una cursa solidària de 200 km en BTT i per equips que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa.

La inauguració de les reformes s’ha fet coincidir amb la presentació de la segona edició de l’Oncobike, que tindrà lloc el pròxim 21 d’octubre. La prova es manté a la Vall de Llémena i per organitzar-la l’Oncolliga comptarà amb el suport tècnic del Club Ciclista de Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena, i amb la col·laboració dels municipis que conformen celebrarà la Mancomunitat de la Vall de Llémena. Sant Gregori, Canet d’Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres.

La prova constarà de dos itineraris: un de 200 km i un altre de més curt, d'aproximadament 125 km. Tots dos recorreran camins i pistes dins un entorn ideal per a la pràctica d’aquest esport. Per participar-hi, els diferents equips hauran de reunir un total de sis ciclistes, dos dels quals sempre hauran d’estar en ruta al llarg de tota la prova. Un format per relleus pensat per a tots els nivells i amants de la bicicleta de muntanya.

En la primera edició de l’Oncobike, organitzada per l’empresa Klassmark, hi van participar 48 equips i es van recollir 26.400 euros. Les inscripcions per a la segona edició s’obren demà, 19 de maig, a la pàgina web www.oncobike.cat i l’organització espera duplicar el nombre de participants.

Reformes a les llars residència
Per participar a l'Oncobike cada equip ha de fer un donatiu mínim de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona. Els diners recaptats es destinen a finançar millores en els dos pisos-residència que l’entitat té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. L’objectiu d’aquests pisos es posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització un habitació a prop de l’hospital que els proporciona acolliment i comoditat de forma gratuïta. L’any passat van utilitzar aquest servei un total de 44 famílies, que hi van fer 1.170 pernoctacions. Quan els pisos estan plens, s’ofereix als usuaris una habitació en algun dels hotels que col·laboren amb l’entitat: el Sidorme a Salt i a Figueres, i l’Hotel Peninsular a Girona.

Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i l’entitat té previst fer-hi algunes millores per tal d’actualitzar-los i fer-los més acollidors i confortables, com ara posar parquet, pintar, canviar mobiliari, cortines, matalassos i parament de la llar i adquirir dos televisors nous.

Amb els donatius recollits en la primera edició, ja s'ha dut a terme la reforma del pis més antic, situat a la plaça Sant Ponç, número 2, i amb el que es recapti en l’edició d’aquest any es farà front a les reformes del segon pis, situat a l’Avinguda de França, número 38.

Sala destar 1

Habitació

DOSSIER DE PREMSA ONCOBIKE 2017

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació