Logo
OncoBike
Èxit de participació en la primera edició de l’Oncobike, el nou repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i Klassmark, especialitzada en l’organització de proves de muntanya. Un total de 47 equips de sis ciclistes han pres la sortida aquest matí a Sant Gregori amb l’objectiu de pedalar per la millor de les causes: recollir fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies.
En aquesta ocasió, els diners recollits (25.314 euros a data d’avui) es destinaran a fer diverses millores en els dos pisos-residència que l’Oncolliga té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta. La finalitat d’aquest servei és posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització una habitació a prop de l’hospital que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta.

Els 47 equips han pres la sortida a les 8 del matí a la zona esportiva de la Pineda de Sant Gregori, amb el repte de recórrer un total de 206 km per camins i pistes de la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les nostres comarques, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa. Tot i tractar-se d’una prova no competitiva, l’Oncobike ha estat un repte exigent per als corredors, que han hagut de superar un desnivell acumulat de 5.750 metres positius i han fet bona part del recorregut de nit, guiant-se mitjançant el sistema GPS. L’equip Tactic Karbon Team ha estat el primer a aconseguir el repte, amb un temps de 11 hores 34 minuts. Ells són en David Coma, Marc Hospital, Jordi Ramot, Sergi Bassas, Pere Letamendi i Eduard Baró. La resta d’equips s’espera que vagin arribant al llarg de la nit del dissabte i la matinada del diumenge. La previsió dels organitzadors és que els últims a arribar ho facin amb un temps màxim de 20 hores.

L’itinerari s’ha dividit en vuit trams, amb set punts de control. Només en aquests punts els equips podien fer els relleus que consideressin oportuns. Els punts de control estaven situats a Sant Martí de Llémena (km 33,5), Sant Esteve de Llémena (km 54), Sant Aniol de Finestres (km 83), Sant Esteve de Llémena (km 99), Biert (km 125), Camós (km 143,5) i Canet d’Adri (km 166).

Per a aquells equips que s'han volgut sumar a aquest repte solidari però que no es consideraven prou preparats per fer el recorregut original de 206 km, l'organització ha previst un track més curt - 143 Km - i amb menys desnivell positiu - 3.743 metres-, batejat com a Oncobike Express.

Actualitzar les llars residència

Per poder participar en l'Oncobike cada equip ha hagut de fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona. L’entitat destinarà aquests diners a fer diverses reformes i millores en els os pisos de què disposa al barri de Sant Ponç de Girona, al costat de l’Hospital Dr Josep Trueta, en els quals s’ofereix el servei de llar residència. Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i en aquest període han estat utilitzats per desenes de malalts oncològics i familiars que hi han trobat un espai d’acolliment i descans que els ha estalviat moltes anades i vingudes al seu domicili, millorant així la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia. Després de tots aquests anys, però, les dues llars-residència necessiten una actualització i posada a punt: pintar, renovar el mobiliari del menjador, els matalassos i el parament de la llar, adquirir dos televisors nous... El pressupost total d'aquestes millores és d'aproximadament 20.000 euros, una quantitat que s’ha superat amb escreix en aquesta primera edició de l’Oncobike, ja que a data d’avui s’han recollit un total de 25.314 euros. La plataforma de donacions continua oberta encara a la pàgina web de l’esdeveniment (www.oncobike.com) i a la web de l'Oncolliga.

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació