Logo
La Fundació Oncolliga Girona i l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona celebraran el pròxim diumenge 18 de març la cinquena edició de la Marxa Nòrdica solidària.

El punt de sortida serà, com en les edicions anteriors, la zona de gespa que hi ha darrera el Pavelló de Fontajau a les 10h. Hi hauran tres rutes circulars diferents de 6, 10 i 16 km. En aquesta edició hi haurà un taller d'iniciació + escalfament que tindrà un cost de 5€ i la inscripció a la marxa que costarà 10€ (en el cas que es necessitin bastons seran gratuïts en prèvia reserva per la web).

Les inscripcions es poden fer on line des de la web de la Fundació Oncolliga Girona o el mateix dia de la marxa, des d’una hora abans de la sortida. Els diners recaptats es destinaran en la seva totalitat a la Fundació Oncolliga Girona.

La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos i actuant de forma suau, però molt efectiva.

Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfedema. La marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfedema secundari del càncer de mama. La finalitat és evitar que es desenvolupi el limfedema i/o minimitzar-ne els danys en cas que s’arribi a produir.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació