Logo
Fes una donació
La Fundació Oncolliga Girona i l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona celebraran el pròxim cap de setmana 30 i 31 de març la sisena jornada de marxa nòrdica solidària, a més d'acollir la primera prova de la Copa del Món de Marxa Nòrdica del 2019 (no oficial), organitzada per diferents Clubs Internacionals amb ganes de que walkers de diferents països es puguin trobar, caminar, fer salut, competir i compartir allò que ens uneix, la marxa nòrdica.

L'objectiu és que sigui un cap de setmana de marxa nòrdica, on tothom hi pugui trobar el seu espai (competidors i no competidors). Per aquest motiu s'han dissenyat diferents recorreguts podent gaudir d'una vessant més lúdica i d'una altra competitiva.

En relació a la vessant competitiva, dir que no cal estar federat. És una prova oberta a tothom amb tres distàncies a escollir (5,25km - 10,5km - 21km) i que estarà supervisada per diferents àrbitres al llarg de tot el recorregut.

I en la vessant popular, dissabte hi ha dos recorreguts d'11 i 13km i pel diumenge, tres distàncies: 5, 11 i 17km.

A més, volem aprofitar també l'esdeveniment per fer un petit homenatge a l'Eva Günthor, gran professional i apassionada de la marxa nòrdica, que ens va deixar el passat 2018 per un càncer de pulmó. Tots els seus bastons es posaran a la venta de forma simbòlica i els diners recollits aniran destinats a la investigació pel càncer.


La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos i actuant de forma suau, però molt efectiva.

Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfedema. La marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfedema secundari del càncer de mama. La finalitat és evitar que es desenvolupi el limfedema i/o minimitzar-ne els danys en cas que s’arribi a produir.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació