Logo
Les inscripcions a totes les curses es faran a través de la plataforma www.curses.cat
ONCOKIDS neix de la unió d’esforços de la Fundació Oncolliga Girona, Curses.cat, Gas Mountain KIDS i una seguit de curses de muntanya de l’Alt Empordà amb objectiu de crear un circuit de curses de trail per mainada, per fomentar l'activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i la solidaritat, així com el nostre patrimoni natural. En el moment actual, en què costa molt conciliar la vida familiar i laboral, és una manera perfecte de passar un dia d’esport en família.

Característiques

CURSES: S’han seleccionat curses durant que se celebren al llarg de l'any a  l’Alt Empordà, amb traçats naturals i adaptables.

CIRCUIT: Els circuits s’establiran DINTRE del mateix traçat dels adults, amb unes distàncies d’entre 4 i 10 km. Hauran de comptar amb un avituallament líquid.

OBJECTIU: No hi haurà guanyadors. Tots els participants rebran el mateix obsequi. Al final del circuit, la mainada haurà completat un total de 100 km (no reals), com a la Oncotrail.

CATEGORIES: En funció de l’edat dels participants, s’establirà una equivalència de quiilòmetres. Per exemple, per un nen/a de 6 anys cada km corregut valdrà per 1,5.

PARTICIPACIÓ: La mainada menor de 7 anys haurà de córrer acompanyada dels seus pares o tutors. El més grans podran córrer sols, amb els nostres monitors, mentre els seus pares fan la distància llarga de la cursa.

SOLIDARITAT: El preu de l’inscripció serà de 5€ per infant. Una part serà per cobrir les despeses d’organització i una altra en benefici de la FUNDACIÓ.

ONCOLLIGA GIRONA. Al final del circuit la mainada sabrà quants diners han aportat per ajudar als malalts de càncer i les seves famílies.

Com funciona? 

Aquest projecte ha de permetre als participants conciliar la seva vida familiar i les seves aficions. És per això que el circuit s’organitza amb el calendari i les curses ja
existents.

Els adults podran participar en la cursa llarga  i deixar la mainada amb els monitors (majors de 7 anys). Quan els nens acabin el seu circuit, els monitors organitzaran jocs i activitats per ells fins que arribin els adults.

Els monitors portaran banderes i senyalitzacions per garantir un seguiment i visibilitat adequades. 

Els participants tindran un carnet on s'aniran anotant els quilòmetres fets a cada cursa, per arribar al repte de 100 km (no reals).

El calendari proposarà també curses temàtiques (Carnatrail, Curses d’obstacles, Sant Silvestre) que no comptabilitzaran en km.

DOSSIER DE PRESENTACIÓ ONCOKIDSHem volgut seleccionar un ventall de curses per tot l’Alt Empordà, des de Roses fins a l’Escala, passant per tota la zona interior fins a la frontera amb la Garrotxa. Les curses que participen en aquest circuit infantil obtenen un doble benefici: 

CALENDARI 2017:

Cursa del Castell de Sant Ferran - 1 de maig
Figueres

Cursa de la Mata - 14 de maig
Garriguella

Fox Trail - 21 de maig
Sant Llorenç de la Muga

Camí de Carros - 28 de maig
Peralada 

Cursa de la Cirera - 4 de juny
Terrades 

Entrecastells Nocturna - 22 de juliol
Vilajuïga

Cursa del Fau - 14 d'agost
Maçanet de Cabrenys

Despertaferro - 11 de setembre
Bàscara

Tramunt-Trail - 16 d'octubre
L'Escala

Trail dels Lluets - 22 d'octubre
Viladamat

Sant Silvestre - 31 de desembre
Navata

CALENDARI 2018: 

Marxa del Balcó - Gener
Palau Savardera

Run4Cancer - 4 de febrer
Figueres

Marxa Trail Pic de l'Àliga - abril  
Roses


** Aquesta llista és provisional i està subjecte a possibles canvis en funció de la disponibilitat de les organitzacions **
Hem volgut seleccionar un ventall de
curses per tot l’Alt Empordà, des de
Roses fins a l’Escala, passant per tota
la zona interior fins la frontera amb la
Garrotxa
Les curses participants obtenen un
doble benefici:
Es converteixen en curses solidàries
Obtenen més participació al donar
l’oportunitat a les families de passar
el dia junts
MARXA DEL BALCÓ
31 gen
er
Palau-Sab
ardera
RUN4CANCER
5 feb
rer
Figueres
MARXA PIC DE L’ÀLIGA
9 abr
il
Roses
CURSA CASTELL ST. FERRAN
1 maig
Figueres
CAMÍ DE CARROS
28 maig
Peralada
FOX TRAIL
21 maig
St. Llorenç de la Muga
CURSA DE LA CIRERA
4 juny
Terrades
CURSA DE LA MATA
12 juny
Garriguella
CURSA DE LES BRUIXES
25 jul
iol
Llers
CURSA DEL FAU
14 ag
ost
Maçanet de Cabrenys
DESPERTAFERRO
11 set
embre
Bàscara
TRAMUNT TRAIL
16 oc
tubre
L’Escala
MDM
12 nov
embre
Beuda
SANT SILVESTRE
31 I CURSES PROPOSADES
** Aquesta llista és provisional i està subjecte a possibles canvis en funció de la disponibilitat de les organitzacions **
L’any 1996, de la mà de Marko Kantaneva, es van realitzar els primers estudis sobre la marxa nòrdica i l’any 1997, el que fins aleshores era només un mètode d’entrenament per als esquiadors de fons, va passar a ser una activitat amb nom propi: “sauvakävely” o “nordic walking” en anglès.

Al llarg d’aquest 20 anys la marxa nòrdica s’ha estès a molts països, comptant cada dia amb més adeptes, més estudis científics i resenyes bibliogràfiques que ens parlen dels beneficis d’aquesta pràctica esportiva.

Amb la finalitat de celebrar aquests 20 anys de marxa nòrdica i fer un pas més per donar a conèixer el nordic walking i consolidar-lo com una pràctica esportiva saludable a casa nostra, des de Nordic Walking Girona juntament amb la Fundacio Oncolliga Girona, s'ha organitzat el I Congrés de Marxa Nòrdica amb ponents de gran rellevància a nivell Català, Estatal i Internacional, a més d’una marxa nòrdica solidària en benefici a la Fundacio Oncolliga Girona.

(CAT) Descarrega't el dossier informatiu i el programa del congrés AQUÍ
(CAT) Descarrega't el full de serveis complementaris (allotjament i aparcament) AQUÍ
(CAT) Hotel Ultònia. Ubicació i com arribar

(ESP) Descárgate el dossier informativo y el programa del congreso AQUÍ
(ESP) Descárgate la hoja de servicios complementarios (alojamiento y aparcamiento) AQUÍ
(ESP) Hotel Ultonia. Ubicación y como llegar

(EN) Donwload the information and the congress program HERE
(EN) Hotel Ultonia. Location and directions

Cartell A4 sense logos
Per poder costejar gran part de tot el que necessitem per organitzar l'Oncotrail i complir així el desig de poder destinar tots els beneficis obtinguts d'aquesta cursa a la l'ajuda al malalt de càncer és molt important comptar amb la col·laboració de diversos patrocinadors.

Com ens podeu ajudar? Suma't al repte. Si ets empresari o coneixes empresaris sensibles i amb ganes de donar un cop de mà, aquí tens algunes propostes:

MATERIAL. Necessitem empreses que ens subvencionin el material necessari per al correcte desenvolupament de la cursa: equip de supervivència, dorsals, samarretes per als participants i material variat com ara gots de plàstic, gorres, etc.

PROMOCIÓ. Busquem empreses que puguin realitzar el pagament dels cartells informatius, fulletons i lones per a la promoció de l'esdeveniment.

PRODUCTE. Busquem empreses que puguin aportar, segons les necessitats a cobrir, el seu propi producte (com ara begudes, fruita, barretes energètiques...), tant per als punts d'avituallament com per als obsequis que es donaran als
participants.

Si us interessa alguna d'aquestes propostes o qualsevol altra, podeu omplir aquest formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres.