Logo
Fes una donació
1. Inscripció
Al final d'aquesta pàgina trobaràs el  formulari de petició per a formar part de l’equip de voluntariat. Igualment, et pots posar en contacte amb nosaltres via telefónica demanant formar part de l’equip de Voluntariat d’Oncolliga.

2. Entrevista
Després de rebre la teva sol·licitud, et convocarem a una entrevista personal amb els tècnics de Voluntariat de la Fundació. Un cop definit quin tipus de voluntariat pots realizar participaràs en una formació bàsica (si vols ser voluntari logístic) i una formació específica (només en el cas que el teu voluntariat impliqui un contacte directe amb el malalt). La formació anirà a càrrec de la nostra organització.

3. Formació bàsica
L’objectiu d’aquesta formació és donar a conèixer als futurs voluntaris de l’Entitat aquells aspectes generals que tot voluntari ha de conèixer, desenvolupar i aplicar.

4. Formació específica
En aquest cas, l’objectiu és capacitar el futur voluntari per a la realització de la seva feina de manera eficaç i preservar-lo del desgast emocional que el contacte directe amb els malalts comporta en molts casos. Des de l'entitat  ens correspon formar, donar eines i recursos per fer més senzill l'encontre del voluntari amb el malalt i/o la família.
Quan parlem d'eines i recursos ens referim al dret i al deure de rebre una formació considerada imprescindible i que consisteix en una preparació bàsica sobre el càncer i el malalt de càncer; la relació entre persones. En aquesta formació treballem l'impacte emocional i  la gestió de les emocions, principalment en processos de dol i última etapa de la seva vida, i sobretot de l'acompanyament i la qualitat de la relació.

Des de l'Oncolliga Girona oferim un curs cada any, organitzat juntament amb la FECEC (Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer) i la FCVS, a les quals estem federats.

Aquesta formació bàsica es va completant, amb el seguiment individualitzat dels casos:

· Reunions periòdiques cada mes
· Contacte continuat amb la psicòloga
· Sessions trimestrals de "Els Voluntaris Pregunten", mitjançant la FECEC.

5. Tutories
Una vegada realitzada la formació que es considera necessària, el voluntari s’iniciarà en la seva acció voluntària, tutelat per un altre voluntari d’una certa antiguitat a la Fundació, el qual serà nomenat el seu Tutor. Després d’un mínim de tres tutories es podrà donar per acabat el cicle de formació i d’incorporació del voluntari a l’entitat. Aleshores, signarà una carta de compromís, i començarà el seu camí com a voluntari d’Oncolliga.

Deixa’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu. FORMULARI
Voluntariat hospitalari
És aquell que fa tasques d’acompanyament i suport a les persones malaltes de càncer i els seus familiars en les seves estades a l’hospital. Ofereix espais de companyia i suport emocional, de descàrrega i respir familiar.
Demanem als voluntaris/es un compromís mínim de 2 hores setmanals, entre setmana i a la tarda.
Per a poder dur-lo a terme és necessària un formació específica que va a càrrec de la l'Oncolliga.

Voluntariat domiciliari
És aquell que fa tasques d’acompanyament a les persones malaltes en les llargues estades al domicili. Així, es faciliten possibles estones de respir familiar i es dona suport als malalts de càncer amb ajuts pràctics per afavorir l’autonomia personal i contribuir al descans del cuidador principal i/o de la família.
Per a poder dur-lo a terme és necessària un formació específica que va a càrrec de la l'Oncolliga.

Voluntariat d’acompanyament
És el voluntari que té com a funció específica acompanyar la persona malalta a fer visites, tractaments o gestions mèdiques i hospitalàries.
Per a poder dur-lo a terme és necessària un formació específica que va a càrrec de la l'Oncolliga.

Voluntariat testimonial
És aquell que ofereix el testimoni, l’experiència de malaltia de càncer viscuda en primera persona, i l’explica a les persones que passen per una experiència similar.
Els voluntaris testimonials coneixen de prop els problemes físics i emocionals i compten amb l’experiència suficient, gràcies a haver -lo superat.
Comparteixen els recursos i informen sobre tots aquests aspectes per donar suport, amb l’objectiu d’ajudar-los en l’adaptació funcional a la nova situació.
Són testimonis de vida, orienten i informen.

Voluntariat logístic
Es tracta d’aquells grups de voluntaris que no solen tenir contacte directe amb el malalt de càncer.
Cada delegació disposa d’un grup de voluntaris que participen en l’organització d’actes benèfics i activitats diverses, fan captació de recursos (acaptes).
Actualment hi ha 90 delegacions repartides arreu de les comarques gironines (consulta el mapa de delegacions AQUÍ).


Deixa’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu. FORMULARI
Un dels pilars fonamentals de la Fundació són els voluntaris, un grup de persones que ofereixen el seu temps i suport de forma voluntària i amb les quals s’estableix un compromís d’actuació. El suport del voluntariat és fonamental per tirar endavant els programes d’atenció directa als malalts de càncer i els seus familiars i en la gestió de l’entitat per tirar endavant les activitats benèfiques que organitzem amb l’objectiu de recollir fons per finançar els serveis.

Hi ha diversos tipus de voluntariat i tots són importants, però n’hi ha tres, el voluntariat hospitalari, el domiciliari i el d’acompanyament, que tenen uns trets diferencials respecte als altres ja que s’està en contacte directe amb la persona malalta, que està passant per una situació de patiment. Per això des de l’Oncolliga s’ofereix una formació específica a les persones que volen fer aquest voluntariat.

Estem federats a la Federació Catalana del Voluntariat Social i compromesos amb la Llei de voluntariat i de foment de l’associacionisme, que regula l’acció voluntària a Catalunya. Aquesta llei estableix una sèrie de drets i deures dels voluntaris, de les persones destinatàries de l’acció voluntària i de l’entitat de voluntariat.

Per ser voluntari no calen coneixements ni experiència prèvia, només ganes de col·laborar i de compartir moments i experiències. Amb el teu temps, contribuiràs en la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.                                      Tipus de voluntariat                                                                                                       Com fer se voluntari           
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació