L'Oncolliga celebra 20 anys agraint la tasca dels voluntaris

La Fundació Oncolliga Girona – Lliga catalana d’ajuda al malalt de càncer compleix aquest 2016 els seus primers 20 anys de vida i per celebrar-ho ha programat tot un seguit d’actes que s’aniran desenvolupant al llarg de l’any. El tret de sortida va ser un acte celebrat ahir diumenge, 21 de febrer, a l’Auditori de Girona.
Més d’un miler de persones van omplir la sala Montsalvatge de l’Auditori per participar d’aquest acte, plantejat com una festa d’agraïment als voluntaris i voluntàries que donen suport a l’entitat en la seva tasca d’ajuda al malalt de càncer. Durant l’acte es van recordar els origens de l’entitat de la mà de la presidenta fundadora, Carme Moya, que va oferir un emotiu testimoni de la seva experiencia personal i de com amb l’ajuda d’amics i familiars va poder posar els fonaments del que avui és la Fundació Oncolliga Girona. L’acte, conduït per l’actor Martí Peraferrer i amanit amb les actuacions musicals del Cor de la Universitat de Girona i un senzill però impactant muntatge audiovisual de l’empresa Depalol, va comptar també amb la intervenció de la poetessa Rosa Font, que va expresar amb molta sensibilitat com va descobrir ella mateixa la tasca de l’entitat. Especialment emotiva va ser també la intervenció de l’actual presidenta de l’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, que va voler destacar sobretot la important tasca del teixit social que col·labora amb l’entitat arreu de la demarcació de Girona a través de 88 delegacions. Per representar la força d’aquestes delegacions, 88 nens van pujar a l’escenari al final de l’acte per cantar amb el cor una adaptació de la cançó Ahuna i bufar les espelmes del pastís d’aniversari. Per acabar es va oferir a tots els assistents un pica pica al hall de l'Auditori, a càrrec de l'empresa de càtering Vilanova. 
L’acte a l’Auditori de Girona ha estat el primer dels quatre esdeveniments –un per cada estació de l’any- amb els quals l’Oncolliga vol commemorar l’aniversari, fent un simbolisme del recorregut de l’entitat al llarg d’aquests 20 anys. El segon acte es durà a terme a la primavera, simbolitzant les ganes de treballar i la implicació d’un dels teixits de voluntariat més grans de la demarcació: les delegacions de l’Oncolliga. Aquest acte es focalitzarà en el tradicional sopar benèfic de l’entitat, que tindrà lloc el 27 de maig i que arriba ja a la 15ª edició. A finals de l’estiu tindrà lloc una altra gala benèfica que, sota el lema “Consciències de l’Oncolliga”, buscarà la implicació del teixit empresarial que al llarg d’aquest 20 anys ha estat un fidel aliat de l’entitat. I, finalment, com a cloenda del 20è aniversari, el 9 de desembre s’organitzarà un concert benèfici obert a tothom, per simbolitzar allò en què s’ha convertit l’Oncolliga: una entitat de tots i per a tots, oberta, dinàmica i al costat de les persones que ho necessiten.

Podeu veure un recull d'imatges de l'acte aquí.

La notícia a la premsa: 

pdf220216_Diari de Girona

pdf 220216_El Punt Avui